tor. jul 25th, 2024

rhdr

Europasamarbete för cirkulär omställning

Ecopreneur.eu är en EU-organisation vars uppgift är att med påverkan arbeta för en hållbar utveckling och grön ekonomi utifrån att främja  intressen för gröna små och medelstora företag och miljöprojekt i hela Europa.

Övriga organisationer som är medlem förutom CirEko är UnternehmensGrün (Tyskland), Grüne Wirtschaft (Österrike), Entreprendre Vert (Frankrike), MVO Nederland (Nederländerna) och SEA (Belgien). Genom Ecopreneur.eu stärks rösten för ett hållbart företagande i Bryssel.

Ecopreneur.se med medlemsorganisationerna som signatanter har skickat ett öppet brev till EU-kommissionär Frans Timmerman med uppmaning att utforma planen med The Green Deal utifrån den cirkulära ekonomin på ett mycket konkret sätt och som gynnar så kallade gröna företag i Europa.

Bildtext:

Från vänster: Arthur ten Wolde – vd Ecopreneur.eu, Ann-Sofie Granzell – ordförande CirEko, Manfred Mühlberger – ordförande Ecopreneur.eu.

Bilden är tagen i Helsingfors under Världskonferensen för cirkulär ekonomi, WCEF 2019.