sön. apr 21st, 2024

Sveriges nyaste affärstidning – Cirkulära Affärer

Om affärsmöjligheterna med cirkulär ekonomi 

”Cirkulär ekonomi är ett spännande och outvecklat området. Därför är vi helt övertygade om att det behövs en näringslivstidning som kan förmedla kunskap och inspiration hur affärer kan göras som utgår från den cirkulära ekonomin”, säger Ann-Sofie Granzell, chefredaktör och ansvarig utgivare.  

Cirkulära Affärer är en bred näringslivstidning i och med att cirkulär ekonomi inte är kopplat till någon särskilt bransch. Det märks i premiärnumret där det går att läsa om vitt skilda områden som återbruksupphandling, cykellogistik, vattenbruk och smarta digitala tjänster som sparar på resurser.

Bakom satsningen står CirEko, en nationell näringslivs- och medlemsorganisation non-profit vars mission är att underlätta näringslivets övergång från linjär till cirkulär ekonomi. Dess ordförande är Ann-Sofie Granzell. Hon säger,

”För att nå ut med vårt budskap till företag och organisationer jobbar vi med olika kanaler under varumärket Cirkulära Affärer. Dels arrangerar vi konferenser med samma namn och i våras startade vi nyheter online. Nu hade turen kommit till att sprida berättelser och nyheter på traditionellt analogt sätt.” 

Cirkulära Affärer ges ut som prenumerationstidningen. Den ingår också i CirEko-medlemskapet. Nästa nummer kommer ut i november i år och under 2018 fyra nummer. Från 2019 kommer den ges ut med sex tidningar per år.

Den hittas på pren.cireko.se