tor. jul 25th, 2024

Kunders gamla skor samlas in och ges nytt liv

Det är Scorettgruppen som introducerar skoinlämningsboxar i sina butiker. Skorna kommer antingen gå till behövande eller gå till återanvändning i deras återanvändningsprogram Reuse.

En av Scorettgruppens målsättningar är att inga skor ska bli till avfall i ett för tidigt skede. Därför introducerar de nu successivt skoinlämningsboxar i sina butiker under namnet Shoe Reuse. Uppmaningen är till kunderna är att skänka sina begagnade skor så de kan få nytt liv genom att lägga dem i en inlämningsbox i någon av kedjans butiker.

”Återanvändning tar nu en allt större plats i vårt hållbarhetsarbete, både för att främja en miljömässig men även en social utveckling. Det är med stort intresse som vi följer, bygger vår kunskap kring och är med och bidrar i utvecklingen av återanvändningsmöjligheter för skor” säger Sophie Arnesved, Hållbarhetsansvarig på Scorettgruppen.

De skor som samlas in går antingen till behövande världen över via hjälporganisationen Human Bridge eller återanvänds via Scorettgruppens egna återanvändningsprogram Reuse. Ett koncept de lanserade i december. Fullt användbara andrahandsskor säljas exklusivt online på scorett.se