sön. apr 21st, 2024

Plantagens pantsystem för krukor belönar kunderna med grönt

För var femte kruka som lämnas in får kunden välja en valfri planta. De retunerade plastkrukorna återanvänder Plantagen till nya odlingar.  

”Att agera hållbart och värna miljön är oerhört viktigt för oss på Plantagen. Vi vill uppmana och uppmuntra våra kunder att returnera sina krukor och därigenom vara en del av kretsloppet”, säger Malin Bjurvald Hållbarhetsansvarig på Plantagen.

Plantagens fleråriga växter är planterade i en speciell fyrkantig blå kruka. Det är dessa som kunden sedan kan lämna tillbaka och belönas med en ny valfri perenn för var femte plastkruka som lämnas in.

Plantagen använder sedan krukorna för att planteras nya perenner till nästkommande säson. Ett återanvändningssystem som varit igång i över tio år.  

”Det känns bra att kunna erbjuda produkter som gör att Plantagen kan ta en mer aktiv roll i återanvändning och samtidigt erbjuder ett mervärde för kunden. Sortiment av växter som är fleråriga passar för en majoritet av våra kunder”, säger Johan Orre, Kategorichef Uteväxter på Plantagen.